150 Aanmeldingen voor Cadeau Abonnement Bibliotheek voor 65+'ers

7 maanden geleden gepubliceerd

De bibliotheek van Heerlen heeft al 150 aanmeldingen ontvangen voor het nieuwe cadeau-abonnement voor 65+’ers. Wethouder Marco Peters maakte dit bekend bij de uitreiking van het eerste abonnement aan Paula Cox in de bibliotheek van Heerlerheide.

Met dit abonnement kunnen ouderen boeken lenen, gebruik maken van de computer en hebben ze toegang tot duizenden e-books, luisterboeken, tijdschriften en cursussen.

Eerste Ontvanger

Paula Cox, de eerste ontvanger van het abonnement, was al een frequente bezoeker van de bibliotheek. Ze nam deel aan het ‘Uur van de Buurt’ en kwam regelmatig een kopje koffie drinken. Het aanbod van een abonnement kwam voor haar op het juiste moment.

Waarde van het Abonnement

Volgens Wethouder Marco Peters is een bibliotheekabonnement bijzonder waardevol voor ouderen. Het stelt hen in staat om boeken te lezen, contact te leggen met anderen en zichzelf te blijven ontwikkelen. Met het abonnement kunnen ze verschillende cursussen volgen, variërend van taalcursussen tot fotografie, om zo nieuwe vaardigheden te leren.

Informatie voor Huidige en Nieuwe Leden

Alle 65+’ers die al een abonnement hebben bij SCHUNCK Bibliotheek, hebben een brief ontvangen met informatie. Hun abonnementen zijn automatisch omgezet naar het nieuwe abonnement van de gemeente Heerlen. Nieuwe leden van 65 jaar of ouder die nog geen abonnement hebben, kunnen zich melden in één van de vier vestigingen in de stad.