Gemeente Heerlen sluit derde growshop in een jaar tijd

19 dagen geleden gepubliceerd

De gemeente Heerlen heeft vandaag een bedrijfspand gesloten waar een illegale growshop was gevestigd. Het pand, dat zich bevindt aan de Kissel in Heerlen, is voor de duur van zes maanden gesloten. Dit is al de derde growshop die de gemeente in één jaar tijd heeft gesloten. Alle sluitingen hebben plaatsgevonden na een uitspraak van de Rechtbank Limburg in het voordeel van de gemeente.

Illegale activiteiten ontdekt bij controle

Het bedrijfspand aan de Kissel werd in december 2023 gecontroleerd door het Interventieteam van de gemeente. Tijdens deze controle, die werd uitgevoerd in het kader van het bestemmingsplan, ontdekten de toezichthouders een groot aantal goederen die door de growshop werden verkocht voor gebruik bij illegale hennepteelt.

Streven naar een veiligere stad

Het beleid van Heerlen is erop gericht om facilitators van criminaliteit aan te pakken. Dit draagt bij aan een veiligere en meer leefbare stad. De controles van het Interventieteam, die worden uitgevoerd in samenwerking met andere partners, zorgen voor zicht op criminele activiteiten. Daarnaast worden andere ondernemers zich ook meer bewust van de risico’s van ondermijnende criminaliteit.

Het Interventieteam, de integrale aanpak Sociaal Veilig en het programma Preventie met Gezag, zetten in op de aanpak van ondermijning. Het team bestaat uit diverse professionals, waaronder regisseurs sociale veiligheid, veiligheidsadviseurs, juristen en boa’s. Ze voeren preventieve en repressieve interventies uit om overlast, criminaliteit en ondermijning tegen te gaan.