Heerlen verwelkomt twee nieuwe deelauto's

21 dagen geleden gepubliceerd

Heerlen heeft haar deelautovloot uitgebreid met twee nieuwe voertuigen. De nieuwe deelauto’s, geleverd door deelautobedrijf Greenwheels, bevinden zich in de Weltertuijnstraat en bij de ingang van C-Mill aan de Jan Campertstraat. De toevoeging van deze auto’s draagt bij aan de verbetering van de bereikbaarheid van de stad, de (duurzame) mobiliteit van haar inwoners en creëert meer ruimte op straat.

Voordelen van deelauto’s

De deelauto’s stellen inwoners in staat om gemakkelijk op hun bestemming te komen zonder de zorgen die bij het bezit van een auto horen. Ze zijn een ideale oplossing voor inwoners die zelf geen auto hebben, maar toch mobiel willen blijven.

Wethouder Mobiliteit Marco Peters benadrukt dat de deelauto’s ook zorgen voor meer ruimte in de stad. “Doordat inwoners auto’s met elkaar delen, is er minder parkeerruimte nodig. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor andere doeleinden, zoals recreatie of groen.”

Uitbreiding van de vloot

Greenwheels CEO Michiel Cuppen vertelt dat de deelauto’s in Heerlen goed worden gebruikt, wat geleid heeft tot de uitbreiding van de vloot. “Eén Greenwheels-auto wordt door ongeveer 25 actieve gebruikers gedeeld,” zegt Cuppen. “Samen zorgen zij inderdaad voor gemiddeld 14 minder privéauto’s op straat. We zijn verheugd met de verdubbeling van de deelauto’s in Heerlen, die potentieel 28 stilstaande auto’s van de weg kunnen halen.”

Locatie van de deelauto’s

Voordat de twee nieuwe deelauto’s werden toegevoegd, stonden er al twee deelauto’s op het P+R terrein in Heerlen-Centrum. Later dit jaar plant Greenwheels nog twee elektrische deelauto’s in de stad te plaatsen.