Twee jaar cel geëist voor tieners die molotovcocktail naar politiebureau Heerlen gooiden

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Het Openbaar Ministerie heeft twee jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist tegen twee 19-jarige mannen. Ze worden ervan beschuldigd een molotovcocktail naar het politiebureau aan de Spoorsingel in Heerlen te hebben gegooid.

Incident omschreven als ‘kwajongensstreek’

Volgens de mannen uit Heerlen en Hoensbroek was de actie, die plaatsvond in augustus vorig jaar, een kwajongensstreek. Deze hadden ze bedacht terwijl ze onder invloed waren van alcohol en marihuana. Politiechef Danny Frijters nam de situatie echter serieus. Hij benadrukte dat de rechercheurs in het politiebureau zich inzetten voor de veiligheid en leefbaarheid van de provincieburgers.

Openbaar Ministerie eist straf

De officier van justitie zag de humor van de situatie niet in tijdens de rechtszitting in Maastricht. Er werd een strafeis van twee jaar, waarvan de helft voorwaardelijk, ingediend voor brandstichting in vereniging met gevaar voor goederen.

Gevolgen van het incident

Bij het incident belandde de brandbom op een parkeerplaats. De schade bleef beperkt tot een zwartgeblakerde bodem en er vielen geen gewonden. Hoewel het politiebureau geen publieksfunctie meer heeft, werken er nog steeds agenten en rechercheurs. De rechtbank doet uitspraak op 12 maart.