In gesprek over ouderenbeleid in Heerlen: focus op seniorenwoningen en bestrijding van eenzaamheid

5 maanden geleden gepubliceerd

Wethouder Marco Peters heeft op 29 februari een gesprek gehad met 55-plussers in Heerlerheide over het ouderenbeleid in de gemeente Heerlen. Tijdens deze bijeenkomst, waar ongeveer 35 mensen aanwezig waren, werd er gesproken over de toekomst van het ouderenbeleid.

Belangrijke thema’s

De belangrijkste thema’s die tijdens de bijeenkomst naar voren kwamen, zijn de bouw van voldoende goede seniorenwoningen en de bestrijding van eenzaamheid. Andere essentiële thema’s voor veel 55-plussers zijn veiligheid, sociale ontmoeting, vitaal en gezond ouder worden, zelfredzaamheid, arbeidsparticipatie, digitale ontwikkeling en actieve deelname aan de maatschappij.

Inbreng van 55-plussers

Wethouder Marco Peters benadrukte het belang van de inbreng van alle 55-plussers in deze discussie, aangezien zij het beste weten waar behoefte aan is. Deze inbreng kan worden gebruikt om het huidige beleid te verbeteren en de focus te leggen op zaken die echt belangrijk zijn. Zo wordt er een stevig fundament gelegd voor gerichte actie voor ouderen, nu en in de toekomst.

Voor 55-plussers die werken en daardoor niet altijd aanwezig kunnen zijn bij bijeenkomsten overdag, wordt gezocht naar een andere manier om hun inbreng te verzamelen voor het nieuwe ouderenbeleid.

Toekomstige bijeenkomsten

Er staan de komende tijd nog verschillende bijeenkomsten gepland:

  • Woensdag 6 maart, 11.00 uur, in het Gemeenschapshuis Heksenberg
  • Woensdag 13 maart, 14.30 uur, in de Caumerbron
  • Woensdag 27 maart, 10.00 uur, in Hoeskamer Butting-Inn
  • Woensdag 3 april, 11.00 uur, in buurtpunt A Gene Bek