Heerlen schoner en mooier na de Landelijke Opschoondag

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 23 maart vond de jaarlijkse Landelijke Opschoondag plaats, waarbij Heerlen vol enthousiasme deelnam. Inwoners van de stad staken vrijwillig de handen uit de mouwen om de straten, parken en pleinen op te ruimen. Het resultaat is een schonere en mooiere stad.

Vrijwilligers aan het werk

Meer dan honderd vrijwilligers gingen afgelopen week op pad met vuilniszakken en grijpers om zwerfafval op te ruimen in hun woonomgeving. Inwoners konden zich vooraf aanmelden voor deze dag. De gemeente voorzag de deelnemers van de nodige materialen en zorgde voor de afvoer van het ingezamelde afval.

Voordelen voor de natuur

Het opruimen van zwerfafval heeft niet alleen een positief effect op het uiterlijk van de woon- en leefomgeving, maar ook op de natuur. Zwerfafval heeft vaak een lange tot oneindige afbreektijd en kan leiden tot de aanwezigheid van microplastics in ons grondwater, wat schadelijk is voor de gezondheid van mens en dier.

Woorden van de wethouder

Wethouder Marco Peters was ook aanwezig op de Opschoondag. Hij benadrukt het belang van de Landelijke Opschoondag: “De Landelijke Opschoondag is een fantastische gelegenheid voor alle inwoners om samen een positieve impact te maken op onze leefomgeving. Ik wil alle deelnemers danken voor hun inzet en bijdrage. Het was inspirerend om te zien hoe iedereen zich heeft ingezet tijdens deze dag. Samen hebben we laten zien dat we trots zijn op onze mooie stad en dat we samen kunnen zorgen voor een schone omgeving voor iedereen!”