Nieuwe getuigen gezocht in onderzoek naar schietpartij in Heerlen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

In de nacht van vrijdag 29 december op zaterdag 30 december 2023 vond er een schietincident plaats aan de Vincent van Goghstraat in Heerlen. Bij dit incident raakte één persoon gewond. De politie is momenteel op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie kunnen verschaffen.

Omschrijving incident

Het incident vond plaats rond 01.15 uur op de parkeerplaats aan de Vincent van Goghstraat. Het slachtoffer kon kort na het incident met een auto vluchten en meldde zich daarna met een schotwond bij de hulpdiensten.

Gezochte voertuig en verdachten

De politie is specifiek op zoek naar getuigen die een donkerkleurige stationwagen met een Nederlandse kentekenplaat, voorzien van de lettercombinatie “RS”, hebben gezien in de omgeving van het plaats delict ten tijde van het incident.

Daarnaast is er informatie naar voren gekomen dat er twee verdachten, rond de 20 jaar oud en met een licht getinte huidskleur, direct betrokken waren bij het schietincident. Na het incident zijn de twee verdachten weggerend. Een van hen droeg een zwart petje, een groene jas en een tasje.

Oproep tot getuigen

De politie roept mensen op die de donkerkleurige stationwagen hebben gezien of die iets anders hebben opgemerkt voor, tijdens of na het schietincident, om contact op te nemen. Ook mensen die in de omgeving van de Vincent van Goghstraat wonen en beelden hebben van een deurbelcamera, beveiligingscamera of dashcam worden gevraagd om zich te melden. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via telefoonnummer 0800-7000.