Opening 96e woonzorgvoorziening Dagelijks Leven in Heerlen

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 22 maart is Het Meulemanhuis in Heerlen feestelijk geopend. Wethouders Arlette Vrusch en Marco Peters waren aanwezig bij deze bijzondere opening.

Het Meulemanhuis

Het Meulemanhuis, gevestigd aan de Dr. Clemens Meulemanstraat, is een kleinschalige woonzorgvoorziening. De zorg wordt geleverd door Dagelijks Leven en is gericht op mensen met dementie. Er is 24 uur per dag, zeven dagen per week verpleging, verzorging en begeleiding beschikbaar. Het huis biedt ruimte aan maximaal 22 bewoners en is de 96e voorziening van Dagelijks Leven.

Zorg op maat

Dagelijks Leven is bekend om zijn zorg op maat voor mensen met dementie. De organisatie kiest bewust voor huiselijkheid en samenzijn in hun woonzorgvoorzieningen, die gemiddeld twintig mensen huisvesten. De huizen zijn betaalbaar en staan midden in de samenleving, dicht bij voorzieningen.

Een waardevolle toevoeging

Wethouder Marco Peters benadrukt het belang van de nieuwe voorziening: “Het Meulemanhuis is een waardevolle toevoeging aan onze gemeenschap. Het biedt niet alleen hoogwaardige zorg aan mensen met dementie, maar draagt ook bij aan de huiselijkheid, sfeer en het samenzijn die zo belangrijk zijn voor hun welzijn.”

Wethouder Arlette Vrusch vult aan: “Het Meulemanhuis is een prachtig voorbeeld van de mens voorop stellen in de zorg. Ik ben trots dat deze woonzorgvoorziening er nu is en kijk uit naar de positieve impact die dit zal hebben op het leven van de inwoners en hun naasten.”