Twee Arrestaties na Ontdekking Drugslab in Heerlen

10 maanden geleden gepubliceerd

In de avond van 29 september werd er bij een bedrijfspand aan de Meezenbroekerweg in Heerlen een drugslab ontdekt. Twee verdachten werden ter plaatse aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het drugslab.

Vondst van Drugslab en Vuurwapens

Naar aanleiding van een onderzoek dat wees op de mogelijke aanwezigheid van een drugslab bij het bedrijfspand, trof de politie rond 19:30 uur inderdaad een productieruimte van verdovende middelen aan. Ook werden er zes vuurwapens gevonden die in beslag zijn genomen.

De twee aangehouden verdachten zijn een 53-jarige man uit Heerlen en een 63-jarige man uit Kerkrade. Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen en Forensische Opsporing hebben ter plaatse een onderzoek ingesteld.

Signalen van een Drugslab

Drugslabs kunnen zich overal bevinden: op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn onder andere de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). Verder zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim en kunnen de ramen beslagen, afgeplakt of bedekt zijn.

Bij vermoedens van een drugslab wordt geadviseerd de politie te bellen. Anoniem melden kan ook.