Vergroening van schoolpleinen in Heerlen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De gemeente Heerlen en IVN Natuureducatie slaan de handen ineen om drie schoolpleinen in Heerlen te vergroenen. De eerste plantdagen van 2024 zijn op 8, 20 en 21 maart.

Nieuwe groene schoolpleinen

De nieuwe groene schoolpleinen worden geopend in samenwerking met wethouder Jordy Clemens en IVN Natuureducatie. De betrokken scholen zijn Basisschool Sint Martinus, Frans Postma en De Mheyster. De vergroening wordt uitgevoerd met de hulp van de leerlingen, wat bijdraagt aan een gezondere speel- en leeromgeving.

Tiny Forests en voedselbossen

Vorig jaar zijn er al drie Tiny Forests gerealiseerd op schoolpleinen in Heerlen. Dit jaar krijgen Basisschool Sint Martinus en Basisschool Frans Postma op 8 en 21 maart, naast groene speelplekken, ook een door de provincie Limburg gefinancierd voedselbosje. Op 20 maart wordt het plein van Basisschool De Mheyster vergroend, inclusief de aanleg van een Tiny Forest, mede mogelijk gemaakt door bouwbedrijf Koninklijke Volker Wessels Stevin.

Wat is een Tiny Forest?

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van de scholen mogen helpen met het ontwerpen en planten van hun groene schoolplein. Een groen schoolplein zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en meer waterberging bij zware regenval.

Wethouder Jordy Clemens is enthousiast over het initiatief: “We kunnen niet wachten op de opening van de 3 nieuwe vergroende schoolpleinen in Heerlen. Met het vergroenen van scholen in Heerlen zien we een mooie toekomst en een groenere wereld, klaar om door iedereen ontdekt te worden!”